آزمون MHLE چیست؟
آزمون MHLE مخفف عبارت Ministry Health Language Examination به معنی “آزمون زبان وزارت بهداشت” است. آزمون زبان MHLE ویژه دانشجویان داوطلب شرکت در کلیه دوره های علوم پزشکی دانشگاه های دولتی است.
اگر داوطلبان گروه علوم پزشکی تنها قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های سراسری را داشته باشند بهتر است در آزمون زبان MHLE شرکت کنند. ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارتهای مهاجرت در این مطلب قصد داریم شما را با آزمون MHLE بیشتر آشنا کنیم.
آزمون MHLE
شاخههای زیر گروه علوم پزشکی می بایست نمره قبولی در آزمون MHLE را جهت شرکت در دوره دکترای تخصصی در اختیار داشته باشند. مدارک کسب شده در این آزمون، معمولاً در هنگام مصاحبه دکترا و یا پیش از برگزاری آزمون جامع دکترا، توسط کلیه دانشگاههای علوم پزشکی قابل پذیرش بوده و اعتبار دارد. این مدرک، علاوه بر قابلیت ارائه آن به دانشگاه ها حین مصاحبه دکتری، جهت کسب فرصت مطالعاتی و یا بورسیه های تحصیلی دولتی لازم خواهد بود.
حداقل نمره قابل قبول در آزمون MHLE 50 میباشد. این آزمون تقریبا هر دو ماه یکبار در مراکز و شهرهای مختلف برگزار میگردد. فردی که در این آزمون شرکت میکند لازم است که دارای دانشنامه کارشناسی ارشد در رشته مربوطه یا دکترای حرفهای (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و یا علوم آزمایشگاهی) باشد. مدرک معادل کارشناسی ارشد و یا گواهی پایان دوره پذیرفته نیست. همچنین داوطلبان نباید در دورههای دکترای تخصصی یا دستیاری در کلیه موسسات آموزشی و تحقیقاتی کشور مشغول به تحصیل باشند. این مدرک، علاوه بر قابلیت ارائهی آن به دانشگاهها حین مصاحبه دکتری، جهت کسب فرصت مطالعاتی و یا بورسیههای تحصیلی دولتی لازم خواهد بود.
فرآیند ثبت نام در این آزمون از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور به نشانی sanjeshp.ir به انجام می رسد. مدت زمان این آزمون 85 دقیقه است و نمره منفی در این آزمون لحاظ نمی گردد.
ساختار آزمون MHLE
آزمون MHLE از ۴ بخش تشکیل شده است: شنیداری، ساختار و نگارش، درک مطلب و واژگان. آزمون دارای 100 سوال میباشد که در سطح آزمون استاندارد تافل برگزار می شود.
1- بخش شنیداری :
این بخش حدود ۳۰ سوال است. در ابتدا فایل صوتی کوتاهی پخش می شود و داطلب باید به سوالات تستی پاسخ دهد. در بخش شنیداری بلند نیز دو متن یکی به شیوه سخنرانی و یک مکالمه کوتاه پخش می شود. لحن هر دو متن آمریکایی می باشد. یادتان باشد در حالت ازمون کتبی تنها یک بار فایل صوتی پخش می شود پس باید به دقت به مکالمه ها گوش دهید.
2- بخش ساختار و نگارش :
این بخش حدود ۲۰ سوال است و شما باید به سوالات ساختاری و چند گزینهای پاسخ دهید. این بخش شامل دو دسته سوال است که در دسته اول باید به سوالاتی پاسخ دهید که در آنها بخشی از یک جمله خالی بوده و با گزینه مناسب باید آن را تکمیل کنید. و در دسته دوم سوال ها شما با سوالاتی مواجه خواهید شد که در آنها جمله ای دارای اشتباه بوده و شما باید عبارت نادرست را شناسایی کرده و آن گزینه را انتخاب کنید.
3- درک مطلب :
این بخش حدود ۳۰ سوال است و معمولا شامل 4 متن آکادمیک و دانشگاهی بوده که شما باید به سوالاتی راجع به آن متن پاسخ دهید .البته سعی شده در این متون بیشتر از Medical & Health استفاده شود.شرط اصلی موفقیت در آزمون MHLE دایره لغات قوی میباشد.
همان طور که گفته شد این آزمون مشابه TOEFL میباشد و شما با کار کردن بر روی آزمونهای نمونه تافل نیز میتوانید در آزمون MHLE موفق شوید.
4- واژگان:
این بخش حدود ۲۰ سوال است و میزان آگاهی شما از لغات را میسنجد. لغات این بخش صرفاً اصطلاحات پزشکی نیستند و حوزه های مختلفی از گردشگری، محیط زیست، فرهنگ تا اقتصاد و سیاست را تشکیل می دهند. در این بخش به مطالعه متن های عمومی یا کتاب های لغت اکتفا نکنید و دانش واژگان خود را در حوزه های مختلف افزایش دهید.
تفاوتهای MSRT و MHLE
هردوی این آزمونها برای سنجش سطح زبانی دانشجویان دکتری طراحی شدهاند، اما در برخی جزییات با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در ادامه به آن میپردازیم.
آزمون MSRT نیز جز آزمون های زبانی می باشد که به صورت گسترده در کشور برگزار میگردد. آزمون MSRT وزارت علوم برخلاف MHLE مختص تمامی دانشجویان است و برای رشته های غیرپزشکی مورد تایید می باشد.
سوالی که برای بسیاری از داوطلبان به وجود می آید آن است که داوطلبینی که می بایست در آزمون MHLE شرکت نمایند میتوانند در آزمون MSRT شرکت نمایند یا خیر ؟ پاسخ به این سوال بله است داوطلبین زیر مجموعه کنکور پزشکی و پزشکی وزارت بهداشت چنانچه در آزمون زبان وزارت علوم یا همان MSRT شرکت نمایند و نمره این آزمون را دریافت نمایند مورد قبول وزارت بهداشت خواهد بود .
البته عکس این روند صادق نیست و داوطلبینی که رشته تحصیلیشان مرتبط با وزارت بهداشت نیست کسب نمره از آزمون MHLE برایشان هیچ امتیازی نخواهد داشت و مورد تایید وزارت علوم نخواهد بود.
تعداد سوالات در هر دو آزمون ۱۰۰سوال چهار گزینهای است. زمان پاسخگویی به سوالات در آزمون MSRT نسبت به آزمون MHLE وزارت بهداشت کمی بیشتر است، دلیل این اختلاف زمانی کوتاه، این است که مکالمات بخش شنیداری MSRT کمی طولانی تر بوده و نیاز به زمان بیشتری برای پاسخگویی دارد. نمرهی کل هردو آزمون از صد محاسبه میشود و در هیچکدام از دو آزمون نمره منفی به پاسخهای اشتباه داده نمیشود.
اگر دو آزمون MHLE و MSRT را مقایسه کنیم، خواهیم دید که اختلاف سطح قابل توجهی ندارد. تنها تفاوت این دو آزمون موضوع سوالات است. از آنجایی که آزمون MSRT برای دانشجویان و داوطلبان دکتری پیراپزشکی برگزار میشود، بیشتر سوالات درک مطلب از مقالات و کتب تخصصی رشتههای پیراپزشکی و زیستشناسی انتخاب میشوند.
نکتهای که دربارهی اعتبار هردو مدرک وجود دارد این است که تنها داخل کشور برای مواردی نظیر آزمون های تحصیلات تکمیلی و امور اداری ارزش دارد و در سطح بینالمللی اعتبار چندانی ندارد. مدرک HMLE نیز مانند MSRT به مدت دوسال پس از اخذ دارای اعتبار بوده و پس از منقضی شدن مدرک داوطلبان بایستی مجددا آزمون بدهند.
و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز …
اگر شما قصد دارید در آزمون کارشناسی ارشد پزشکی و یا آزمون دکتری وزارت بهداشت شرکت کنید بهتر است در آزمون MHLE شرکت کنید. سوالات بخش درک مطلب آزمون MHLE معمولا از متون سلامت و پزشکی انتخاب میشوند و پاسخدهی به این سوالات برای داوطلبان رشتههای علوم پزشکی سادهتر است.
اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون MHLE دارید، میتوانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز به آدرس www.migrationskills.ir دیدن کنید.