
آزمون PTE چیست؟
آزمون PTE چیست؟ چه تفاوتی بین آزمون PTE با سایر آزمونها وجود دارد؟ آیلتس یا PTE؟ اینها سوالاتی هستند که افرادی که نیاز به کسب امتیاز زبان برای مهاجرت یا تحصیل به کشور انگلیسیزبان دارند ممکن است بپرسند.
آزمون PTE یکی از آزمونهای معتبر مشابه آزمونهای IELTS و TOEFL جهت میزان سنجش و تسلط به زبان انگلیسی افرادی است که زبان انگلیسی زبان اول آنها نیست و مایل به تحصیل یا کار در محیطهای انگلیسی زبان هستند. آزمون پیتیای مورد قبول اکثر کشورهای دنیا برای مهاجرت و ادامه تحصیل است و متقاضیان علاقمند به مهاجرت به کشور استرالیا و کشورهای اروپایی میتوانند از این آزمون استفاده کنند.
آزمون PTE مخفف Pearson Test of English توسط انتشارات پیرسون برگزار میشود که ناشر کتابهای لانگمن نیز هست. نمونه های ابتدایی این آزمون سال 1982 در دانشگاه لندن برای اولین بار برگزار شد و در سالهای اخیر مورد علاقه بسیاری از زبانآموزانی بوده است که قصد مهاجرت به استرالیا و نیوزلند را داشتند.
از دلایل محبوبیت این آزمون هم میتوان به ساده بودن این آزمون نسبت به آیلتس و تافل اشاره کرد. آزمون PTE فقط با استفاده از کامپیوتر در مراکز رسمی پیرسون برگزار می شود و از سیستم هوش مصنوعی برای نمره دهی استفاده میشود. همانند آیلتس و تافل هر چهار مهارت اصلی Speaking, Listening, Writing, Reading در این آزمون ارزیابی میشود. مدت زمان این آزمون حدود 3 ساعت است. ما به عنوان سایت مایگریشن اسکیلز یا مهارتهای مهاجرت قصد داریم در این مقاله شما را با این آزمون بیشتر آشنا کنیم.
کدام دانشگاههای جهان نتیجه آزمون PTE را میپذیرند؟
مدرک PTE مورد پذیرش تمامی کشورها و دانشگاههای دنیا نیست، اما عاملی که باعث شده در سالهای اخیر این آزمون طرفداران زیادی پیدا کند، پذیرش مدرک این آزمون توسط اداره مهاجرت استرالیا به جای آیلتس است.
شما میتوانید برای اطلاع از فهرست دانشگاهها، سازمانها و موسساتی که مدرک PTE را قبول میکنند، به صفحه WHO ACCEPTS IT در وب سایت رسمیPTE مراجعه کرده و با وارد کردن نام کشور و شهری که دانشگاه مقصدتان در آن واقع شده فهرستی از دانشگاههایی که نمره این آزمون را میپذیرند را مشاهده نمایید. با وجود این توصیه میکنیم که از پذیرش یا عدم پذیرش نمره این آزمون از دانشگاهها و مراکزی که میخواهید اپلای کنید، مطلع شوید.
تفاوت و شباهتهای آزمون PTE با آیلتس و تافل
آزمون پیرسون مدتی است جا پای آیلتس و تافل گذاشته و جهانی شده است. در اینجا برخی ویژگیهای این آزمون را بیان میکنیم:
1) آزمون پیتیای مانند آزمون تافل یک آزمون کامپیوتری و اینترنتی است و قسمت مکالمه آزمون هم کامپیوتری برگزار می شود در حالی که مکالمه آیلتس به صورت حضوری و مکالمه تافل به صورت اینترنتی گرفته می شود.
2) مشابه آزمونهای آیلتس و تافل چهار مهارت اصلی مورد سنجش قرار میگیرد.
3) در PTE علاوه بر چهار مهارت اصلی که مهارت های ارتباطی نامیده می شود، شش مهارت توانمندی نیز آزموده میشود: گرامر، روانشناختی، تلفظ، نوشتار، واژگان و گفتار.
4) نمره آزمون از 10 تا 90 محاسبه میشود در حالیکه نمره آیلتس 1 تا 9 و تافل 1 تا 120 است.
5) تصحیح آزمون پیتیای برخلاف آزمون آیلتس، توسط کامپیوتر انجام میشود و عامل انسانی در آن دخالت ندارد.
6) برخلاف آزمون های دیگر آزمون PTE اعتبار زمانی ندارد در حالیکه مدت اعتبار آزمونهای آیلتس و تافل دو سال است.
7) مشابه آزمون تافل تمامی بخشهای آزمون در یک روز برگزار میشود در حالیکه بخش مکالمه آیلتس، بسته به مرکز برگزاری آزمون، ممکن است در روزی غیر از امتحان کتبی انجام شود.
8) تعداد کشورها و دانشگاههایی که مدرک آزمون پیتیای را پذیرش میکنند محدودتر از کشورهاییست که مدرک آیلتس یا تافل را میپذیرند.
9) برخلاف آزمون آیلتس که نتیجه آن حدودا دو هفته بعد بهدست متقاضی میسد، پاسخ آزمون PTE بعد از ۵ روز کاری قابل مشاهده است.
10) آزمون PTE برخلاف آیلتس و تافل در حال حاضر در ایران برگزار نمیشود و برای شرکت در آزمون باید به کشورهای همسایه نظیر آذربایجان، ترکیه، عراق یا امارات مراجعه کنید.
11) هزینه آزمونهای تافل و آیلتس در کشورهای مختلف کم و بیش نزدیک به یکدیگر است اما هزینه آزمون PTEدر کشورهای مختلف تفاوت نسبتاً زیادی با یکدیگر دارد.
ساختار آزمون PTE
محوریت سوالات آزمون PTE از چهار مهارت به نام مهارت های ارتباطی (Communicative skills) ، شامل صحبت کردن (Speaking)، خواندن (Reading)، شنیدن (Listening) و نوشتاری (Writing) تشکیل شده است. سوالات PTE بر اساس مهارت زبانی تفکیک می شوند و معمولا سوالات دو مهارت را همزمان ارزیابی می کند، اما نمره سوالات هر بخش، روی مهارت های دیگر هم تاثیر می گذارند.
علاوه بر مهارت های ارتباطی، مهارت های دیگری به نام مهارتهای توانمندی (Enabling skills) هم نمره تعلق می گیرد از جمله:
Grammar, Oral fluency, Pronunciation, Spelling, Vocabulary, Written discourse
ساختار آزمون PTE در جدول زیر آورده شده است.
مهارت | فرمت سوال | مدت زمان |
---|---|---|
Speaking & Writing | خواندن بلند تکرار جمله توصیف تصویر تکرار یک سخنرانی جواب به سوالات کوتاه خلاصه کردن متن (یک جمله) خلاصه کردن متن (یک پاراگراف) مقاله (20 دقیقه) | 93 تا 77 دقیقه |
Reading | چیدن پاراگراف ها پرکردن جاهای خالی | 32 تا 40 دقیقه |
Listening | خلاصه کردن یک بخش Speaking سوالات چند گزینه ای پر کردن جای خالی هایلایت کردن خلاصه درست هایلایت کردن کلمات نادرست نوشتن جملات به شکل صحیح | 45 تا 57 دقیقه |
آیلتس بهتر است یا PTE؟
اگر میخواهید یک مدرک زبان برای پذیرش در هر کشوری داشته باشید اولین و بهترین پیشنهاد مدرک آیلتس است. اما چنانچه شما تمایل دارید که به استرالیا مهاجرت کنید و نیازمند گرفتن نمره 7 یا 8 در هر چهار مهارت میباشید میتوانید به جای آیلتس در آزمون PTE شرکت کنید.
نمره 7 در چهار مهارت آیلتس معادل نمره 65 در PTE و نمره 8 در چهار مهارت آیلتس معادل نمره 79 در آزمون PTE می باشد و به گفته بسیاری از افرادی که در این آزمونها شرکت کردهاند، کسب نمرات 65 و 79 در PTE بسیار سادهتر از کسب نمرات 7 و 8 آیلتس است و کسب نمره ۷ و بالاتر آیلتس معمولا نیاز به سطح زبان قوی و شرکت در آزمون آیلتس به دفعات مکرر است. اما اگر نیازمند کسب نمره 6 در آیلتس که معادل نمره 50 در PTE است میباشید، آزمون آیلتس گزینه بهتری است زیرا می توانید در ایران و برای هر چند بار در آزمون شرکت کنید.
در طی چند سال گذشته، کسب امتیاز آزمون زبان، یک نیاز اصلی مهاجران به استرالیا میباشد و تجربه افراد موفق در این زمینه نشان داده است که آزمون پیتیای تنها راه ممکن برای کسب ماکزیمم امتیاز زبان است.
ما به عنوان سایت مهارتهای مهاجرت (مایگریشن اسکیلز) سعی کردیم در این مقاله اطلاعات مفیدی راجع به آزمون PTE در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما هم قصد شرکت در آزمون PTE را دارید، میتوانید همین الان برای دسترسی به منابع مختلف آزمون PTE به صفحه اصلی سایت مایگریشن اسکیلز یا مهارتهای مهاجرت به آدرس www.migrationskills.ir مراجعه کنید.