
7 نکته مهم که برای موفقیت در امتحان لیسنینگ آیلتس باید بدانید.
امتحان لیسنینگ آیلتس یکی از چهار بخش اصلی امتحان آیلتس است که مهارت شنیداری شما را مورد ارزیابی قرار میدهد. بسیاری از داوطلبان در این بخش مشکل جدی دارند و متاسفانه ممکن است با ندانستن نکات و تکنیکهای پاسخگویی به سوالات امتحان لیسنینگ آیلتس نمره زیادی از این بخش را از دست بدهند.
ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارتهای مهاجرت در این مطلب قرار است برای موفقیت هر چه بیشتر شما عزیزان شما را با نکات و تکنیکهایی در ارتباط با امتحان لیسنینگ آیلتس آشنا کنیم.
1) عوامل سردرگمی امتحان لیسنینگ آیلتس بشناسید.
با شنیدن صداهای مختلفی که از نوار ضبط شده میشنوید، سردرگم نشوید. در امتحان لیسنینگ آیلتس از چندین نوع صدای مختلف شامل صدای پیر و جوان، و مرد و زن استفاده میشود. ممکن است لهجههای مختلفی مثل استرالیایی، انگلیسی، آمریکایی، ژاپنی و غیره را هم بشنوید. از طرفی صدای پس زمینه هم متغیر است.
صدا میتواند مربوط به فضای فرودگاه، کافی شاپ، خیابان، دانشگاه، تالار سخنرانی و هرجای دیگری که فکرش را بکنید، باشد. برای شنیدن چنین صداهایی آماده باشید و اجازه ندهید این صداها حواستان را پرت کند. به صداها توجه نکنید و حواستان را بر جواب سؤال متمرکز کنید.
2) هر دسته از سؤالات را با هم جواب دهید، مهارتی که باعث میشود تمرکز شما بر سوالات بیشتر باشد.
سؤالات به صورت گروهی دستهبندی و پخش میشوند، بنابراین در هر بار، شما باید به یک گروه ۴ یا ۵ تایی از سوالات جواب دهید. پیش از پخش هر گروه، ۲۰ تا ۳۰ ثانیه سکوت وجود دارد. سعی کنید قبل از پخش نوار تا آنجایی که میتوانید متن سؤالات را بخوانید. در این فرصت هرچه بیشتر بخوانید هنگام شروع IELTS Listening آمادگی بیشتری خواهید داشت.
اولین کاری که با آغاز پخش صدا باید انجام دهید، این است که بدانید باید به کدام گروه از سؤالات جواب دهید.
برای مثال صدای ضبط شده میگوید:
Look at questions one to four
این بدان معناست که شما حدود ۲۰ ثانیه فرصت دارید تا به آن سؤالات نگاه کنید. به سراغ آن سؤالات بروید، آنها را بخوانید و زیر کلمات کلیدی خط بکشید. کلمات کلیدی، آنهایی هستند که مفهوم اصلی سؤال را در خود دارند. این کلمات به شما کمک میکنند تا حدس بزنید باید منتظر شنیدن چه چیزی باشید: اعداد، ساعات کاری، اسامی، نشانی و غیره.
زیر سؤال ۴ خط بکشید تا قبل از موعد مقرر، سؤالات بعدی را نگاه نکنید. سپس متنی برای شما پخش میشود که باید در حین شنیدن، به سؤالات ۱ تا ۴ جواب دهید.
پس از آن، راهنمای سؤالات در قالب صدای ضبط شده، گروه بعدی سؤالات را مشخص میکند. همین کار را تکرار کنید، کشیدن خط زیر آخرین سؤال گروه را هم فراموش نکنید. این روش پیش رفتن همگام با دسته بندی سؤالات بسیار مؤثر است چون در هر بار تنها بر تعداد محدودی از سؤالات متمرکز میشوید و این امر باعث بالا رفتن تمرکز و تسلط شما بر آن سؤالات میشود
. در پایان هر بخش، فرصتی به شما داده میشود تا پاسخهایتان را مرور کنید. در این فرصت به هیچ وجه سراغ قسمت بعدی نروید و خواندن سؤالات قسمت بعدی را شروع نکنید.
3) به شکل هدفمند به صحبتهای ضبط شده گوش کنید، برگه برنده شما در امتحان لیسنینگ آیلتس همین است.
هنگام گوش دادن به سؤالات، اگر جزییاتی مثل تاریخ، مکان، شماره تلفن، ساعات کار، سال (مثلا 2021)، وسایل حمل و نقل (مانند ماشین، موتورسیکلت، قطار) را شنیدید حتما آن را یادداشت کنید و اگر نمیدانید در کجا، میتوانید آنها را در حاشیه کتابچه مربوط به Listening یادداشت کنید. چند دقیقه بعد، کمی زمان دارید تا جوابهایتان را مرور کنید.
در این هنگام به سراغ سؤالاتی بروید که در حین پخش صدا فرصت پاسخ به آنها را پیدا نکردید؛ شاید متوجه شوید آن نکاتی که در حاشیه کتابچه نوشتهاید، همان جوابهای مورد نظر هستند.
4) در حین گوش کردن، به سؤالات جواب دهید، مهارتی که شانس شما در کسب نمره عالی امتحان لیسنینگ آیلتس را افزایش میدهد.
دلیل این کار این است که بلافاصله پس از آنکه جملات پخش شده را میشنوید، آنها را به دلیل استرس، خارجی بودن زبان جملات، پخش اطلاعات به طور پیوسته و غیره، فراموش میکنید. پس از شنیدن جمله سوم، جمله اول را فراموش میکنید. این به این معناست که با پایان هر قسمت از Listening هیچ کدام از جوابهای مربوط به آن قسمت را به یاد نخواهید آورد. بنابراین جوابها را همان هنگام شنیدن بنویسید و هیچ کدام را به بعد موکول نکنید.
5) از روند آزمون جا نمانید، آیتمی که باید آن را آویزه گوش خود کنید.
یکی از بدترین اتفاقهایی که ممکن است در آزمون Listening بیفتد، جا ماندن از امتحان لیسنینگ آیلتس است، به این ترتیب که اگر از یک سؤال جا بمانید از سؤال بعدی هم جا میمانید و این جا ماندن همین طور تا انتهای آن قسمت ادامه پیدا میکند.
برای جلوگیری از چنین اتفاقی، همیشه یک یا دو سؤال بعدی را هم در نظر داشته باشید. شاید این کار به نظر کمی گیج کننده برسد، اما پس از کمی تمرین خود به خود میتوانید آن را انجام دهید که بسیار مفید و مؤثر هم هست، حتی اگر سوالی را از دست دادید، از آن سؤال بگذرید و به سراغ سؤال بعدی بروید، در غیر این صورت سؤال بعدی را هم از دست میدهید.
6) سرنخ های پیدا کردن جواب را بشناسید، فقط کافی است کمی تمرین کنید.
جواب سؤالات معمولا بلندتر و واضح تر بیان میشود و شنیدن و درکشان سادهتر است. اگر نتوانستید مطلبی را به وضوح بشنوید (به دلیل کامل بیان نشدن یا آهسته بودن صدای گوینده) میشود نتیجهگیری کرد که جواب احتمالا در آن قسمت نبوده است.
با کمی تمرین میتوانید متوجه تفاوت حالتهای بیان بشوید. یک سرنخ بسیار واضح برای جواب یک سؤال، وقتی است که کلمهای تکرار یا هجی (مثل GARFUNKEL) میشود، یا عددی شمرده شمرده و رقم به رقم بیان میشود.
7) بخشهای مربوط به املای صحیح کلمات، آيتمی که باید به آن توجه ویژه داشته باشید.
همان طور که از نام این قسمت بر میآید، این بخشها ساده نیستند. به منظور آمادگی برای این بخشها باید کمی تمرین کنید. برای تمرین کافی است از شخص دیگری بخواهید تا نام شهرهایی که در پایین آمده را برای شما هجی کند.
اگر برای آزمون به تنهایی تمرین میکنید، میتوانید خودتان نام این شهرها و اعداد را هجی و ضبط کنید و سپس آن را برای خود پخش کنید.
همین کار را میتوانید برای شماره تلفنهایی که در پایین آمده است هم انجام دهید. این کار تمرین بسیار خوبی است و به اعتماد به نفس شما میافزاید. نکته در مورد اعداد، گاهی «00» را به جای «zero- zero » به شکل « double o» بیان میکنند.
و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز…
شما باید برای موفقیت در امتحان آیلتس زمان بیشتری نسبت به بخشهای دیگر برای امتحان لیسنینگ آیلتس اختصاص دهید. چرا که مهارت شنیداری نسبت به سایر مهارتها نیاز به زمان بیشتری برای یادگیری دارد.
اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون آیلتس دارید، میتوانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز به آدرس www.migrationskills.ir دیدن کنید.