مهارت Speaking آیلتس و سوالات مربوط به سرگرمی‌ها

مهارت Speaking آیلتس

مهارت Speaking آیلتس و سوالات مربوط به سرگرمی‌ها

مهارت Speaking آیلتسیکی از چهار مهارت اصلی در آزمون آیلتس است که مهارت مکالمه شما به زبان انگلیسی را مورد سنجش قرار می‌دهد. در این بخش شما باید با ممتحن آیلتس به صورت رودرو مصاحبه کنید. بخش مهارت Speaking آیلتس شامل سه بخش است که در بخش نخست آن ممتحن در حین مصاحبه سؤالاتی درباره خودتان، شغلتان، تحصیلاتتان، والدینتان، برادر خواهرتان و غیره می‌پرسد. جواب شما به هر سؤال باید یک یا دو جمله باشد و از جواب دادن به صورت Yes و No نیز باید خودداری کنید.

در ادامه ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت در این مطلب نگاهی به سوالات معمول در خصوص سرگرمی­‌ها و عادات در بخش نخست مهارت Speaking آیلتس انداخته‌ایم.

 

 

 

 

 

بخش اول (Part I) مهارت Speaking آیلتس و سوالات آن در خصوص سرگرمی‌ها

در این بخش نمونه سوالاتی را که ممکن است در خصوص سرگرمی­‌ها و عادات (Hobbies) داوطلب از او در بخش اول اسپیکینگ IELTS سوال شود و نمونه­ای از پاسخ­‌های ممکن آورده شده است.

1- What do you like to do in your spare time?

Suggested answer: I really like to go on an excursion to the country with my family or friends.

 

2- Do you have any hobbies? If so, what is it?

Suggested answer: Yes, I have got some hobbies. One of them is cooking. I really enjoy cooking new foods. In addition I like reading too and whenever I have spare time I read.

 

3- What is other of your hobbies?

Suggested answer: I sometimes go swimming if I can find friends to go with. In my opinion sports help your body to be healthy and your mind to be relaxed.

 

4-When did you first develop this hobby?

Suggested answer: When I was 7 years old my mother decided to register me and my brother in a class to learn swimming then I took it up and have continued it till now.

 

5- Is there any expensive hobby in your country?

Suggested answer: Yes, going skiing and mountain- climbing are expensive sports in my country.

 

6- What kind of hobbies teenagers have in your country?

Suggested answer: Teenagers like to do some exiting activities like doing sports or going travel with their friends.

 

7- Do you think that surfing the Internet, watching TV, listening to music or keeping a pet are interesting hobbies?

Suggested answer: Some of them are good and some of them are not very good. Any ways I think the kind of hobbies depend on personality and the age of each individual. In my opinion everything that makes you addicted does not worth to be selected as a hobby.

 

8- Do you think it will cost too much time to do them?

Suggested answer: Some of them like surfing internet takes a lot of time and you can’t feel the time and it can also be harmful for children because there are lots of information or pictures on the internet that are not useful for them.

 

9- How much time do you spend on your hobby?

Suggested answer: I usually read book for an hour or couple of hours in the evenings and most of the weekends I go out for an excursion with my family or friends.

 

10- Do you like hobbies requiring teamwork?

Suggested answer: Yes, I like doing some entertainment that requires teamwork such as football and basketball. When I was a child in the kindergarten sometimes we got divided to two groups and each group should perform a task and the group that could do that quickly was winner.

 

11- Are there any new hobbies that you would like to take up?

Suggested answer: Yes, I hope I can start bungee-jump as soon as possible.

 

12- Have you ever been abroad? If so, where and when?

Suggested answer: Yes I’ve been to Turkey and England once and I usually travel to Dubai once a year.

 

و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز …

راز موفقیت در بخش مهارت Speaking آیلتس ، داشتن اعتماد به نفس و خلاقیت است. شما باید در طول مصاحبه آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید در طول مصاحبه از کلمات متنوع استفاده کنید. از مدت‌ها قبل از روز آزمون تمرین کنید تا به صورت واضح و طبیعی صحبت کنید. آماده کردن خودتان برای آنچه در آزمون پیش رو خواهید داشت، اعتماد به نفس‌تان را بالا خواهد برد.

اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون آیلتس دارید، می‌توانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت به آدرس www.migrationskills.ir دیدن کنید.

migrationskills3
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *