
کاورلتر چیست؟
کاورلتر (Cover Letter) نوشتهای است که هنگام درخواست تحصیلی یا شغلی به عنوان تشریح رزومه و یا سابقه کاری و تحصیلی خود به دانشگاه یا محل کار مورد نظر ارسال میشود. معنای لغوی کاور لتر “نامه پوششی” است که در واقع نوعی معرفینامه است.
متقاضیان پذیرش تحصیلی در دانشگاههای مختلف در مسیر اپلای، ممکن است با واژه کاورلتر مواجه شوند. کاورلتر در حقیقت یکی از مدارک موردنیاز برای اپلای دانشگاههای خارجی در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا و حتی برای موفقیت در موقعیت کاری است. نامه پوششی نوعی مقدمه برای نشان دادن این است که فرد متقاضی قابلیتهای لازم برای تحصیل در رشته دلخواه یا کار در سمت مورد نظر را دارد.
ارائه یک کاورلتر استاندارد و مناسب میتواند تأثیر زیادی در اخذ پذیرش تحصیلی شما داشته باشد. لذا در ادامه ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارتهای مهاجرت سعی داریم شما را با کاورلتر و نحوه نگارش آن بیشتر آشنا کنیم.
اهمیت کاورلتر چیست؟
اهمیت کاورلتر یا نامه پوششی زمانی مشخص میشود که زودتر از بقیه مدارک مانند رزومه، توصیهنامه و مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. از آنجا که در هر مورد پذیرش تعداد درخواستها به ویژه در دانشگاههای برتر بسیار زیاد است مراحل اولیه اهمیت بالاتری در رد و قبولی درخواست خواهد داشت و کوچکترین نقص و یا عدم جذابیتی منجر به حذف شما از روند پذیرش خواهد شد.
بنابراین Cover Letter اولین گام در بررسی صلاحیت متقاضیان است و نگارش یک کاور لتر مناسب و جذاب شانس متقاضی را در باقی ماندن در روال پذیرش افزایش میدهد.
تفاوت رزومه یا CV با کاورلتر چیست؟
تفاوت کاورلتر Cover Letter با رزومه در این است که علی رغم یکسان بودن بسیاری از اطلاعات در کاورلتر با رزومه، متن کاورلتر Cover Letter توانایی و افتخارات رزومه را شرح و توضیح می دهد در حالیکه در CV به صورت تیتر وار این عناوین بیان می شود. در حقیقت Cover Letter همانند یک رزومه آکادمیک، سوابق عملی، تحقیقاتی و پژوهشی متقاضی را معرفی میکند با این تفاوت که به صورت مشروح هر فعالیتی قابل توضیح است تا لیاقت شما را برای رسیدن به موقعیت ارائه شده نشان دهد.
ساختار یک کاورلتر مناسب چگونه است؟
ساختار Cover Letter به صورت متن توضیحی بوده و در چند پاراگراف خلاصه میگردد. یک نامه پوششی Cover Letter از پنج قسمت زیر تشکیل شده است:
1- معرفی:
در این بخش، متقاضی مشخصات فردی، وضعیت فعلی تحصیلی و کاری، زمینه ها و تخصص های تحقیقاتی خود را به اختصار و مفید توضیح میدهد. توصیه میشود در قسمت مقدمه، شایستگی های دریافت فرصت تحصیلی نشان داده شود. این بخش باید به صورت کاملا شفاف و واضح به سوالات زیر پاسخ دهد:
- شغل و جایگاه فعلی شما چیست؟
- تخصصها و زمینههای تحقیقاتی و نقش اصلی شما در این حوزه چیست؟
- دلایل اینکه شما مناسبترین فرد برای این موقعیت هستید چه میباشد؟
در این بخش باید سعی شود که شایستگی خود را برای بدست آوردن فرصت تحصیلی بصورت شفاف و به دور از پیچیدگی ها نشان داده شود. از نکات بسیار مهم در این بخش مشخص نمودن وضعیت فعلی متقاضی در زمینه شغلی چه آکادمیک و چه غیر آکادمیک و همچنین وضعیت دفاع متقاضی از رساله خود می باشد.
اگر متقاضی در زمان اپلای از پایاننامه خود دفاع نکرده است توصیه میکنیم که یک تاریخ تقریبی برای دفاع از پایاننامهتان ذکر کنید. همچنین در ذکر تاریخ دفاع صداقت را باید در نظر داشته و آنرا از قبل با استاد راهنمای خود هماهنگ کرده باشید. چون اگر اختلافی در تاریخ ذکر شده توسط متقاضی با تاریخ ذکر شده توسط استاد در توصیه نامه وجود داشته باشد میتواند منجر به ریجکت شدن درخواست پذیرش تحصیلی شما بشود.
2- پایان نامه:
این بخش، یکی از سختترین قسمتهای Cover Letter است. اگر متقاضی قبل از دفاع از پایاننامه اقدام به نوشتن کاورلتر کند، طبیعتاً کار دشوارتر میشود چرا که ممکن است در جزئیات پایاننامه و یا حتی تاریخ دفاع از آن، شرایط مبهم ایجاد بشود.
فاکتور اساسی در این بخش موضوع پایاننامه و بخشهای آن است. همچنین در این بخش به معرفی و ارائه توضیحاتی در زمینه مقالات، کتب و یا همایشهایی را که در گذشته در این زمینه داشتهاید بپردازید.
پیشنهاد میکنیم بخشهایی از پایاننامه را که با موقعیت ارائهشده در زمینه اپلای شما همخوانی دارد، برجستهتر کنید تا نظر کمیته پذیرش را جلب کنید.
باوجود اینکه این بخش باید بهصورت رسمی نوشته بشود ولی در نظر داشته باشید که تمامی کارشناسان و تیم کمیته پذیرش در حوزه تخصصی شما فعالیت نمیکنند پس بهتر است مطالب را بهسادگی و کاملاً شفاف بیان کنید.
3- سوابق تدریس:
در این قسمت توصیه میشود تمامی سوابق تدریس، حوزههای تدریس و همچنین نحوه و فلسفه تدریس را در یک یا دو پاراگراف بهصورت کامل و جامع توضیح بدهید.
ارائه اطلاعات درزمینه سوابق تدریس کمک شایانی به دریافت بورسیه تحصیلی و کمکهزینههای تحصیلی به عنوان TA میکند. بنابراین اگر در برخی موارد توانایی خاصی در تدریس بعضی از دروس دارید، حتماً ذکر کنید.
4- سوابق کاری:
درج سابقه کاری شما شاید با Cover Letter همخوانی نداشته باشد اما آگاهی هیئت داوران از تواناییهای کاری شما خارج از حیطه کاری میتواند به شناخت شخصیت شما و نحوه تعامل شما با گروه کمک نماید.
توجه داشته باشید که سوابق کاری را باید در رزومه تحصیلی بهطور مفصل و جامع نوشت. پس در اینجا تنها به مواردی بپردازید که شما را به عنوان فرد مفیدی در گروه با توانایی تعامل و انجام اموری فراتر از تحقیق نشان میدهد.
5- نتیجهگیری:
این قسمت، بخش پایانی Cover Letter است. سعی کنید با یک جمعبندی کوتاه از کل موضوع، نامه را تمام کنید و حتی میتوانید به مدارکی که در پیوست خواهد آمد (همچون CV، توصیه نامه و …) اشاره کنید.
علاوه بر این اگر وب سایت شخصی یا آدرسی برای دسترسی به پروفایل آنلاین مانند لینکداین و غیره دارید در این بخش معرفی کنید. متن کاورلتر را بدون هر گونه تملق اضافی تمام کنید.
نکاتی که باید در نوشتن نامه پوششی رعایت کنید.
1) کاورلتر نباید خیلی طولانی باشد. از ذکر جزئیات در کاورلتر خودداری کنید و بیشتر به کلیات مهم اشاره کنید. یک کاورلتر استاندارد نباید بیشتر از دو صفحه و کمتر از یک و نیم صفحه باشد.
2) از گفتن نظرات شخصی در خصوص توانمندیهایتان، اجتناب کنید.
3) زمینه های تخصصی و انگیزه در مورد موضوعی که درخواست می دهید، به روشنی شرح دهید.
4) اطلاعاتی که در رزومه نوشته اید را در اینجا تکرار نکنید. درعوض، سعی کنید یک رابطه عالی بین تجربههایی را که تو رزومه آوردید با تجربههایی که آن پوزیشن نیاز دارد، برقرار بکنید.
5) بر خلاف CV از هر گونه توضیح به صورت تیتروار در نوشتن Cover Letter خودداری نمایید.
5) از داشتن حاشیه قابل قبول برای طرح بندی صفحات نامه اطمینان حاصل کنید. و سعی کنید از سبک نامههای اداری پیروی کنید.
6) کاورلتر نباید غلط نگارشی و انشایی داشته باشد چون میتواند ضعف شما در زبان انگلیسی را نشان بدهد.
و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز
نقش مهم کاور لتر در روند پذیرش شما در دانشگاه یا یک موقعیت شغلی، به هنگام بررسی مدارک مشخص میگردد؛ چرا که کاورلتر اولین گام در بررسی صلاحیت متقاضیان است و یک کاور لتر خوب و استاندارد در همان گام اول میتواند هیئت انتخابی را به بررسی سایر مدارک ازجمله رزومه آکادمیک تشویق کند.
ما در مایگریشن اسکیلز تلاش میکنیم تا شما را یاری کنیم که بتوانید بهترین Cover Letter را نوشته و به هدف نهایی دست یابید. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر راجعبه خدمات اپلای به سایت مایگریشن اسکیلز به آدرس www.migrationskills.ir مراجعه کنید.