آزمون EPT چیست؟

آزمون EPT

آزمون EPT چیست؟

آزمون EPT که مخفف English Proficiency Test است، آزمونی است که توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌گردد و تمامی دانشجویان مقطع دکتری می‌بایست تا قبل از شرکت در امتحان جامع، نمره این آزمون یا آزمون‌های مشابه را به دانشگاه ارائه کنند.

آزمون EPT از سال ۸۶ شروع و به طور منظم در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار گردیده است. از ابتدا، این آزمون به صورت فصلی برگزار می‌گردید، اما از اردیبهشت ۹۲ تاکنون تقریبا هر دوماه یک‌بار برگزار می‌گردد.

ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت در این مطلب سعی داریم شما را با آزمون EPT بیشتر آشنا کنیم.

 

EPT

 

آزمون EPT

در آغاز کار برگزاریEPT، مدرک این آزمون تنها برای داوطلبان ورود به مقطع دکتری دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات ضروری بود، اما بعد از گذشت چندی، ارائه مدرک قبولی EPT برای تمامی داوطلبان دکتری دانشگاه آزاد الزامی شد.

آزمون ept تقریباً هر 45 روز یک بار اجرا شده و معمولا در سال 10 بار تکرار می‌شود. شرکت در این آزمون، محدودیت خاصی ندارد و داوطلبین می‌توانند تا زمان کسب نمره دلخواه، در این سنجش شرکت کنند. دانشگاه آزاد هر سال در سامانه ثبت نام آزمون EPT   تقویم زمانی آزمون های ept سال جاری را اعلام می کند البته امکان تغییر در جدول زمانبندی مذکور وجود دارد که از طریق اطلاعیه در سایت مذکور اطلاع رسانی خواهد شد.

مدرک این آزمون از زمان صدور، در داخل کشور به مدت ۲ سال اعتبار دارد و در خارج از کشور فاقد اعتبار است. EPT نمره‌ منفی ندارد و نمره‌ حد نصاب قبولی در آن ۵۰ است.

 

ساختار آزمون EPT :

 

1- واژگان (Vocabulary)

این بخش در آزمون زبان EPT  شامل 25 سوال می باشد که بصورت چهارگزینه ای شرکت کننده را مورد سنجش قرار می دهد به نحوی که فرد می بایست از بین گزینه‌ها گزینه  صحیح را یافته و پاسخ درست را مشخص نماید.

 

2- گرامر (Grammar)

در این قسمت که شامل 45 سوال است، توانایی و مهارت گرامری شرکت کنندگان در آزمون مورد سنجش قرار می‌گیرد. سوالات در این بخش بصورتی طرح شده است که در هر سوال زیر چهار بخش از کلمات خط کشیده شده است شما در نوع سوالات می بایست Phrase  و مجموعه کلماتی که نادرست هستند را انتخاب کنید.

بخش گرامر این امتحان در دو بخش صورت می پذیرد که بخش دوم از سوال 56 تا 65 را معمولا شامل می شود. در این بخش جملاتی کامل برای گزینه ها به شما ارائه گردیده است که یکی از این جمله ها از نظر ساختاری نادرست می باشد و شرکت کننده باید این جمله را شناسایی نمایید.

 

3- درک مطلب (Reading)

در بخش سوم از سوالات EPT test بخش Reading Comprehension چهار متن برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است، موضوع این متون پیرامون مباحث علمی و متنوعی مطرح می شود.

بخش ریدینگ این آزمون از سوالات 66 تا 88 را در بر می‌گیرد. هر متن پنج سوال دارد و شرکت کنندگان در این آزمون می بایست با توجه به متن و درک درست مفاهیم و استفاده از تکنیک‌های Reading به این سوالات جواب درست بدهند.

 

Cloze Test -4:

همانطور که از اسم این بخش می توان حدس زد این سوالات به نحوه ای طرح شده اند که شما با متنی روبرو هستید که در آن برخی از بخش ها بصورت جای خالی برای شما نشان داده شده است که شما باید جواب درست را از بین چهار گزینه در پاسخنامه خود علامت بزنید. این سوال ها در ازمون EPT شامل سوالات 86 تا 100 می باشند.

 

 

 

منابع آزمون EPT چیست؟

منابعی که برای این آزمون معرفی شده، به شرح زیر است:

1- کتاب Longman Complete Course for the TOEFL

2- کتاب Barron’s Essential Words for TOEFL

3- کتاب  ۱۱۰۰ Words You Need to Know

4-کتاب TOEFL Reading Flash

5- کتاب The Official Guide to the TOEFL Test

 

تفاوت آزمون  EPT و MSRT

مدرک زبانMSRT (MCHE) ، مدرک زبان مورد تایید وزارت علوم می‌باشد و آزمون آن هر ماه به صورت منظم برگزار می‌گردد. کلیه دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، این مدرک را حین مصاحبه دکتری معتبر می‌دانند.

 محتوای کلی آزمون با آزمون EPT تفاوت چندانی ندارد اما MSRT علاوه بر ساختار آزمون EPT که شامل لغات، گرامر و درک مطلب است، مهارت شنیداری (listening) داوطلبان را نیز مورد سنجش قرار می‌دهد و به همین دلیل، معمولا سطح دشواری آزمون MSRTرا بالاتر از EPT می‌دانند.

در صورتی که داوطلب، تصمیم قاطع برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد را دارد، بهتر است در آزمون EPT شرکت کند، چرا که آزمون EPT بدون آزمون شنیداری برگزار می‌گردد و علاوه بر آن، نمره قابل قبول آن ۵۰ می‌باشد. در صورتی‌که اگر داوطلب بخواهد مدرک MSRT را به دانشگاه آزاد ارائه کند، می‌بایست حداقل نمره ۶۵ این آزمون را کسب کرده باشد.

 

و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز …

متقاضیان مقطع دکتری باید مدرک زبان معتبر داشته باشند. اگر متقاضی توانایی کسب حد نصاب آزمون‌های بین المللی مانند آیلتس یا تافل را دارد بهتر است در این آزمون‌ها شرکت کنند در غیر این صورت می‌تواند در یکی از آزمون‌های داخلی که مورد تایید دانشگاه مورد نظر است شرکت کند. اگر شما متقاضی تحصیل در رشته‌های غیر پزشکی وزارت علوم هستید، بهتر است در آزمون MSRT ، اگر متقاضی رشته‌های پزشکی وزارت علوم می‌باشید در آزمون MHLE و در نهایت اگر متقاضی تحصیل دانشگاه آزاد هستید بهتر است در آزمون EPT  شرکت کنید.

اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون EPT دارید، می‌توانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز به آدرس www.migrationskills.ir  دیدن کنید.

migrationskills3
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.