آزمون Listening،  ناگفته­‌های آزمون Listening آیلتس

آزمون Listening آیلتس

آزمون Listening،  ناگفته­‌های آزمون Listening آیلتس

 

آزمون Listening آیلتس یا مهارت شنیداری آیلتس اولین مهارتی است که در روز آزمون مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. به عقیده اکثر زبان‌آموزان آزمون Listening آیلتس دشوارترین بخش آزمون آیلتس است.

در این بخش مهارت شنیداری شما در تمامی ابعاد ارزیابی می‌شود. بنابراین برای آمادگی برای آزمون Listening آیلتس باید از مدت‌ها قبل توانایی شنیداری خود را به طرز چشم‌گیری بهبود ببخشید.

لذا ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت در این مطلب سعی داریم تا شما را با این بخش از آزمون آیلتس بیشتر آشنا کنیم.

 

آزمون Listening آیلتس شامل چند بخش است؟ چند سوال در این بخش مطرح می‌شود؟

بخش آزمون Listening آیلتس ، شامل چهار گفتار است که از قبل بر روی نوار ضبط شده است. این گفتارها از آسان به سخت مرتب شده­‌اند و فقط یک بار از طریق بلندگوهای سالن پخش می‌­شوند. کل مدت این بخش ۳۰ دقیقه است که در پایان آن ۱۰ دقیقه نیز برای انتقال پاسخ‌­ها از پرسش‌­نامه به پاسخ­نامه منظور می‌­شود.

کلاً در این قسمت ۴۰ سؤال مطرح می­‌شود که معمولاً گفتارهای آخر سؤالات بیش­‌تری را به خود اختصاص می‌­دهند. در آغاز نوار چند دقیقه در مورد نحوه امتحان توضیح داده می‌­شود. سپس یک سؤال به عنوان مثال حل می­‌شود و نهایتاً گوینده از داوطلبین می­‌خواهد که به سؤالات شماره ۱ تا  دقت کنند و بعد از ۳۰ ثانیه گفتار اول شروع می‌­شود. داوطلبین باید در همان زمان که به نوار گوش می­‌دهند پاسخ سؤالات را در پرسش‌­نامه علامت بزنند یا یادداشت کنند.

 پاسخ سوالات به ترتیب در متن گفتار آمده است (یعنی اگر متوجه شدید که گفتار به سؤال ۵ رسیده است پاسخ سؤالات 1-4 را از دست داده‌­اید). در اواسط گفتار اول (بعد از مطرح شدن پاسخ سؤال X1) یک فرصت ۳۰ ثانیه‌­ای برای بررسی پاسخ‌­های X1-1 و دیدن پرسش­‌های X1 تا X2 (پایان گفتار اول) داده می­‌شود و سپس گفتار ادامه می‌­یابد. در پایان گفتار اول ۳۰ ثانیه برای بررسی پاسخ­‌های X1 تا X2 داده می‌شود. سپس گوینده توضیح کوتاهی در مورد گفتار دوم می­‌دهد و ۳۰ ثانیه فرصت برای بررسی پرسش­‌های X2 تا X3 و همین روال تا پایان نوار ادامه پیدا می­‌کند.

listening

 

موضوع گفتارها و نوع سوالات در بخش آزمون Listening آیلتس چیست؟

تمام گفتارها در مورد موضوعات عمومی است و بحث­‌های تخصصی که نیاز به اطلاعات ویژه داشته باشد مطرح نخواهند شد. گفتارهای اول و دوم در مورد موضوعات اجتماعی است. گفتار اول یک مکالمه دونفره است و گفتار دوم یک مونولوگ (تک‌­گویی)، گاهی پیش از مونولوگ چند جمله کوتاه برای ورود به مبحث وجود دارد که مثلاً سخنران را معرفی می­‌کند و پس از آن یک نفر شروع به صحبت می­‌کند. پاسخ سؤالات معمولاً در مونولوگ گفته می­‌شود و نه در جملات اوليه.

گفتارهای سوم و چهارم در مورد موضوعات تخصصی­‌تر به بحث می­‌پردازد. گفتار سوم یک گفتگوی چند نفره (حداکثر چهار نفر) است که هر کدام از افراد به نوبت نظر خود را مطرح می­‌کنند و گاهی با لهجه‌­های مختلف به انگلیسی تکلم می­‌کنند. گفتار چهارم هم یک مونولوگ تخصصی طولانی است.

از آن­جا که گفتارهای آخر سخت­‌تر هستند و گویندگان هم سریع­تر صحبت می­‌کنند سؤالات بیش­تری به گفتارهای آخر مربوط می­‌شود. کلاً سؤالات بر چند نوع هستند: سؤالات چند گزینه‌­ای (تستی)، سؤالات دارای پاسخ‌­های کوتاه (حداکثر سه کلمه)، پرکردن جای خالی در جملات، تکميل جداول و نمودارها، علامت­‌گذاری بر روی شکل­‌ها، تعیین محل خاصی برروی نقشه، طبقه‌­بندی اشیاء یا موضوعات و ارتباط دادن کلمات مختلف به یکدیگر. از آن­جا که باید م­زمان با گوش دادن به نوار به پرسش‌­ها هم پاسخ داد فرصت وارد کردن پاسخ­‌ها به پاسخ‌نامه وجود ندارد به همین دلیل پس از پایان نوار مدت ۱۰ دقیقه برای این کار در نظر گرفته شده است

 

چگونه می­‌توان توانایی خود را در Listening آیلتس افزایش داد؟

١- هر چه بیش­تر به رادیوها و برنامه­‌های انگلیسی زبان گوش دهید: بخش انگلیسی صدای جمهوری اسلامی، برنامه­‌های انگلیسی شبکه چهار سیمای جمهوری اسلامی ایران، راديو BBC، نوارهای آموزش زبان، فیلم­‌های سینمایی انگلیسی و …

اغلب لهجه­‌ها در آزمون Listening آیلتس ، بریتانیایی و استرالیایی است بنابراین بهتر است به سراغ برنامه‌­هایی بروید که با این لهجه­‌ها اجرا می‌­شود.

۲- تست­‌هایی را که برای آزمون IELTS طراحی شده‌­اند تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید. کتاب­‌هایی که در سایت مایگریشن اسکلیز معرفی شده‌­اند همگی دارای دو یا چند نمونه تست IELTS هستند. هر چه بیش­تر از آن­ها استفاده کنید با نوع سؤالات و نحوه پاسخ­گویی به آن­‌ها بیش­تر آشنا خواهید شد. سعی کنید در زمانی که در این آزمون­‌های آزمایشی شرکت می‌­کنید هم نکات مهمی را که ذکر خواهد شد رعایت کنید تا این نکات و روش امتحان دادن ملکه ذهن شما شود.

۳- سرعت خواندن خود را افزایش دهید تا بتوانید سوالات مربوط به هر گفتار را هر چه سریع­تر بخوانید و برای پاسخ­گویی به آن­ها آماده شوید.

 

آموزش لیسنینگ آیلتس

و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز…

آشنایی با بخش‌های مختلف لیسینینگ آیلتس می‌تواند کمک بسیار زیادی به زبان‌آموزان نماید و اعتماد به نفس آنها را در حین آزمون بالا خواهد برد. در این مطلب سعی کردیم ساختار آزمون Listening آیلتس را معرفی کرده و به یک سری نکات مهم برای موفقیت شما عزیزان در بخش لیسنینگ آیلتس اشاره کنیم. اما فراموش نکنید که تنها نکته کلیدی برای موفقیت در این بخش تمرینات مکرر و پشتکار شماست.

اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون آیلتس دارید، می‌توانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز به آدرس www.migrationskills.ir  دیدن کنید.

migrationskills3