
4 مهارت مورد نیاز آزمون زبان IELTS
آزمون زبان IELTS یک آزمون شناخته شده جهانی جهت ارزیابی توانایی درک و برقراری ارتباط زبان انگلیسی داوطلبین متقاضی به ادامه تحصیل و اشتغال به کار در کشورهای انگلیسی زبان میباشد.
این آزمون در دو گروه برگزار میگردد:
Academic: این آزمون جهت ارزیابی زبان انگلیسی داوطلبین ادامه تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان برگزار میگردد.
General training: این آزمون جهت ارزیابی زبان انگلیسی داوطلبین اشتغال به کار، اقامت و برنامههای آموزشی کوتاه مدت در کشورهای انگلیسی زبان برگزار میگردد.
در آزمون زبان IELTS چهار مهارت کاربردی، شنیداری (Listening)، نوشتاری (Writing)، گفتاری (Speaking) و خواندن (Reading) مورد ارزیابی قرار میگیرد. لازم به ذکر است امتیاز در نظر گرفته شده در آزمون زبان IELTS برای هر یک از مهارتهای فوق بین 1 تا 9 امتیاز است.
ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارتهای مهاجرت سعی داریم در این مقاله مروری اجمالی بر مهارتهای مورد نیاز آزمون زبان IELTS و تکنیکهای مربوط به هر بخش بیاندازیم.
مهارتهای مورد نیاز آزمون زبان IELTS
در آزمون زبان IELTS چهار مهارت داوطلبین در زبان انگلیسی مورد ارزیابی و سنجش قرار میگیرد. مدت زمان این آزمون 2 ساعت و 45 دقیقه میباشد و در این مدت چهار مهارت ذکر شده سنجش میگردد. در ادامه به نکات مهمی که جهت بالا رفتن امتیاز در هر بخش باید مورد توجه قرار بگیرد به طور اجمالی اشاره میشود.
1) مهارت های نوشتاری (Writing)، عامل صعود و کسب نمره بالا در آزمون زبان IELTS
این بخش از آزمون زبان IELTS دو بخش دارد. در بخش اول یک شکل، نمودار یا جدول در اختیار داوطلبین قرار میگیرد و داوطلبین باید در یک متن دارای حداقل 150 کلمه خلاصهای از اطلاعات موجود در آن را توضیح دهند و برای نوشتن این متن 20 دقیقه فرصت دارند. در بخش دوم داوطلبین باید با استفاده از دانش و تجربیات خود یک مقاله حداقل در 250 کلمه در مورد موضوع مشخص شده در آزمون بنویسند و برای نوشتن این مقاله 40 دقیقه فرصت دارند.
جهت پاسخگویی صحیح و سریع به سؤالات این بخش داوطلب باید تسلط خود بر دستور زبان انگلیسی (Grammer)، داشتن ایده (Idea) و استفاده از جملات رسمی (Formal) را افزایش دهد.
2) مهارتهای گفتاری (Speaking)، برگه برنده داوطلبان خلاق آزمون زبان IELTS
در این بخش از آزمون زبان IELTS یک مصاحبهگر به طور شفاهی با داوطلب مصاحبه خواهد کرد. این بخش شامل سه مرحله است:
مرحله اول: در این مرحله مصاحبهگر به مدت 3 تا 4 دقیقه در مورد موارد ذیل سؤالاتی را مطرح میکند.
جهت کسب امتیاز بالاتر داوطلب در پاسخ به سؤالات از بیان جملات ساده بپرهیزد و سعی کند در پاسخگویی به سؤالات از جملات ترکیبی (Comlex) استفاده کند و داشتن اعتماد به نفس و آرامش هنگام پاسخگویی بیانگر تسلط او بر زبان انگلیسی میباشد و سبب میشود امتیاز بالاتری را در این بخش کسب کند.
بهتر است پیش از آزمون داوطلب در موارد زیر سؤالاتی را برای خودش مطرح کند و به آنان پاسخ دهد تا آمادگی لازم را کسب کند:
1- Intruduction (full name) 4- Hobbies 7- Sports
2- Job 5- Education 8- Holidays or Vacation
3- Family 6- Hometown 9- Free time
به عنوان مثال در پاسخ به سؤال ?Where were you born پاسخ زیر یک نمونه جمله ترکیبی مناسب میباشد:
I was born on Tehran which is the capital of Iran and it’s the most crowded city in Iran.
مرحله دوم: در این مرحله یک کارت که حاوی چند سؤال در مورد یک موضوع خاص میباشد در اختیار داوطلب قرار میگیرد و یک دقیقه به او فرصت داده میشود تا در مورد موضوع فکر کرده و خلاصهبرداری کند و سپس 1 تا 2 دقیقه در مورد آن صحبت کند. در کارتها معمولاً از داوطلب خواسته میشود تا یک فرد یا مکان خاصی را توصیف کند و یا در مورد کتاب و یا قیلم مورد علاقه خود صحبت کند. گاهی نیز در مورد مسائل عمومی و اجتماعی سؤال خواهد شد.
در صورتی که داوطلب ایده خاصی برای صحبت در مورد موضوع نداشته باشد بهترین راه برای گرفتن ایده آن است که سؤالات متداول (WH question) را در مورد موضوع از خودش بپرسد و به آنها پاسخ گوید.
1- Where 5- How much (many) …
2- What kind … 6- How …
3- What color … 7- When …
4- Why … 8- Which …
این روش کمک میکند تا داوطلب قادر باشد در خصوص موضوع کارت ایده گرفته و صحبت کند.
حدود 50 کارت متداول وجود دارد که در این مرحله از آنها استفاده میشود.
مرحله سوم: در این مرحله که در حدود 3 تا 4 دقیقه خواهد بود مصاحبهگر سؤالات تخصصیتری در مورد موضوع، روند تغییرات آن در آینده یا آنالیز مطلب صحبت کند.
3) مهارت خواندن (Reading)، قدرت زبان آموزان حرفهای
در این بخش از آزمون زبان IELTS چندین متن با موضوعات مختلف در اختیار داوطلبین قرار میگیرد و داوطلبین 60 دقیقه فرصت دارند تا به 40 سؤال این بخش پاسخ دهند.
سؤالات این بخش در مورد ایدههای اصلی و جزئیات مشخصی در متن است و داوطلبین باید قادر به درک مفهوم کلی و دیدگاه و عقاید مطرح شده در متنها باشند.
داوطلب جهت درک مطلب در این بخش باید سعی کند تا تعداد بیشتری از واژگان آکادمیک را به خاطر بسپارد و در ضمن آشنایی با تکنیکها و روشهای تستزنی برای کسب امتیاز بالاتر کمک بسیاری خواهد کرد.
در این بخش داوطلب باید به دو تکنیک جستجوی سریع (Scan) و تندخوانی (Skim) تسلط داشته باشد. این دو تکنیک کمک میکنند تا داوطلب به سؤالات این بخش که شامل موارد ذیل است سریعتر و صحیحتر پاسخ دهد:
1- True – False – Not Given
2- Heading Match
3- Fix the Summary Blank
4- Multiple Questions
5- Complete the Sentences
6- Complete the Statements from the Box
7- Short Answer Questions
4) مهارت شنیداری (Listening)، عاملی که شما را به سوی برترینها سوق میدهد
در این بخش از آزمون زبان IELTS داوطلبین باید به مکالمات و گزارشهایی که در چهار مرحله جداگانه پخش میشوند گوش دهند و به سؤالات مرتبط با آنها پاسخ دهند.
مدت زمان این بخش 30 دقیقه است و داوطلبین باید به 40 سؤال پاسخ دهند. برای بالا بردن مهارت شنیداری داوطلب باید روش پیادهسازی متن را به تکرار انجام دهد. بدین معنی که به موضوعات مختلف گوش دهد و سعی کند تا کلمه به کلمه یادداشت کند. برای انجام این کار میتواند هر چند بار که نیاز است به صدا گوش دهد تا کلمات و جملات را تشخیص دهد. سپس باید به متن اصلی رجوع کند تا اشتباهات و املاء کلمات را اصلاح کند.
بعد از انجام تمرینات زیاد و پیاده سازی موارد مختلف در مرحله بعد باید شروع به تست زدن نمونه سؤالات IELTSکند. نمونه تستهای این بخش در کتابهای زیادی منجمله IELTS Cambridge وجود دارد.
تکنیکهایی که به بالا بردن امتیاز این بخش کمک میکند عبارتند از:
1) خوب خواندن سؤالات
2) به یاد آوردن مترادف کلمات
در ادامه یک جدول کلی از تعداد سؤالات و زمان پاسخگویی در هر بخش آورده شده است.
و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز …
نمره داوطلب در آزمون زبان IELTS به صورت میانگین نمرات کسب شده در هر یک از مهارتهای آیلتس به دست میآید. برای موفقیت در این امتحان شما علاوه بر دانش زبان انگلیسی باید با نکات و تکنیکهای پاسخگویی به سوالات هر مهارت نیز آشنا باشید.
اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون آیلتس دارید، میتوانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز به آدرس www.migrationskills.ir دیدن کنید.