آشنایی با سوالات رایج در بخش نخست آزمون گفتاری آیلتس که شما را به نمره 7/5 آیلتس نزدیک می‌کند.

آزمون گفتاری آیلتس

آشنایی با سوالات رایج در بخش نخست آزمون گفتاری آیلتس که شما را به نمره 7/5 آیلتس نزدیک می‌کند.

آزمون گفتاری آیلتس یکی از بخش‌های مهم آزمون آیلتس است که داوطلبان بسیاری خصوصا داوطلبان ایرانی با این بخش مشکل جدی دارند، چرا که نسبت به صحبت کردن ترس و واهمه دارند. هر چقدر شما خود را بیشتر با مواد آزمون و آنچه که شما در این آزمون پیش رو خواهید داشت آماده کنید، اضطراب شما کمتر خواهد شد و می‌توانید با آرامش بیشتری آزمون گفتاری آیلتس را پشت سر بگذارید.

ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت در این مطلب قرار است با سوالات رایج در بخش نخست آزمون گفتاری آیلتس درخصوص محل و نوع تحصیلات داوطلب آشنا شویم.

 

بخش اول (part I) آزمون گفتاری آیلتس و سوالات معمول در خصوص محل و نوع تحصیلات

در این بخش از آزمون گفتاری آیلتس سوالات مرتبط با محل و نوع تحصیلات داوطلب آورده شده است. توجه به این نکته مهم است که نیازی نیست پاسخ‌­ها مرتبط با زندگی شخصی داوطلب IELTS باشد. بهتر است پاسخ­‌ها به گونه­‌ای انتخاب شوند که داوطلب بر آن­ها تسلط داشته و ایده بیشتر برای صحبت کردن در مورد آن­‌ها داشته باشد.

 

 

 

 

1- What subject are you studying or have you studied? Why did you choose to study that?

Suggested answer: I have graduated in chemical engineering from Tehran University. I was interested in designing gas and oil pipeline and refineries so I chose this field of education.

2- Why do you like your subject?

Suggested answer: I like my subject because you can find and design some new processes for treating gas and oil. In addition there are a lot of subjects for learning and searching and you can improve your knowledge.

3- Is it a difficult subject to study?

Suggested answer: Yes, if you want to specialize in this field you need to study a lot and achieve lots of experiences in order to design correctly and you know if you make any mistake in designing there will be a disaster.

4- Where do you study? Why did you choose that school /university?

Suggested answer: I studied at Tehran University that is the oldest university in Iran and the best professors teach there and because of that I chose it. There are a wide range of courses available in this university and all the students can find their favorite subject.

5- What is the best thing about your university?

Suggested answer: Tehran University is located in the center of book stores and you can find every book you need. Moreover this university has connected with most industries and the students can have executive experiments before they start working.

6- When did you start your education and when did you complete it?

Suggested answer: I started my education in 1980 and I graduated in Bachelor degree in 1984 then I started Ms in 1985 and graduated in 1987.

7- Which courses did you enjoy most?

Suggested answer: I was interest in expertise courses more and I enjoyed learning how to use formulas to design some equipments.

8- What skills have you learned in your studies? What skills are needed to study your subject?

Suggested answer: I was taught heat transfer, thermodynamic, mass transfer and other subjects related to design equipment in chemical engineering. For learning this subject you need to know how to solve equations in order to achieve information that you need for designing.

9- Do you like life at school/university?

Suggested answer: Yes, of course. During being at university the only your responsibility is studding and doing research and your friends are real friends who help you to improve your skill. There is jealousy a little so the guys don’t try to attach you in order to get better position.

10- What part of university life do you like best?

Suggested answer: In my opinion we had a good time whenever we go to visit a factory. Sometimes we had a short trip to suburb where factories were working and during that we joke each other or had a pleasure speech.

11- How have you benefited from being at school/university apart from gaining knowledge?

Suggested answer: At University my social skills got improved and I learnt how to do team work as well. In addition I realized the importance of doing your responsibilities on time and perfectly.

12- What facilities are there at your school/university to help you in your studies?

 Suggested answer: There were no special facilities at all. We even didn’t access to a good library and resources. Computers and the internet were accessible neither.

13- How do you think the system might change in the future?

Suggested answer: While the computers and the internet provide accessibility to all information quickly and easily, the students just on the internet can do their homework and in my opinion in the future most of the courses will be done via.

14- What are your future study plans?

Suggested answer: Maybe in the future I decided to continue my education in PHD but for the time being I prefer to increase my knowledge and expertise.

15- Why are you taking the IELTS test? Would you like to work in abroad?

Suggested answer: My husband wants to continue his education so I must learn English and in order to find a good job I need to get a good mark in IELTS exam.

 

ielts-speaking

 

 

و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز …

در بخش اول آزمون گفتاری آیلتس مصاحبه­‌کننده سؤالاتی را مطرح می­کند که داوطلب برای کسب نمره مطلوب باید با آرامش و اعتماد به نفس به آن­ها پاسخ گوید. برای کسب نمره بالا در آزمون گفتاری آیلتس باید سعی کنید به صورت روان و یکدست صحبت کنید. هر چقدر خود را برای این بخش بیشتر آماده کنید اعتماد به نفس‌تان بیشتر خواهد شد.

اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون آیلتس دارید، می‌توانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت به آدرس www.migrationskills.ir  دیدن کنید.

migrationskills3
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *