بخش سوم آزمون Speaking آیلتس و نمونه سوالات ممکن در این بخش

آزمون Speaking آیلتس

بخش سوم آزمون Speaking آیلتس و نمونه سوالات ممکن در این بخش

 

آزمون Speaking آیلتس شامل سه بخش است که در بخش دوم به داوطلب کارتی موسوم به Cue card داده می‌شود که باید درمورد موضوع نوشته شده بر روی کارت صحبت کند و در بخش سوم آزمون Speaking آیلتس، مصاحبه‌کننده از او سؤالات تخصصی‌­تری در مورد همان موضوع، روند تغییرات آن در آینده یا آنالیز مطلب می‌پرسد.

ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت در این مقاله چند نمونه سوال از بخش سوم راجع‌به موضوع فیلم و تلویزیون به همراه پاسخ آن را آورده ایم تا شما را تا حدودی برای این بخش آماده کنیم.

 

بخش سوم (Part III) آزمون Speaking آیلتس

در این بخش مصاحبه­‌کننده سوالاتی را که مرتبط با بخش دوم آزمون Speaking آیلتس می­‌باشد مطرح می­‌کند. در ادامه نمونه‌­ای از این سوالات به همراه پاسخ آورده شده است.

1- Do you watch television a lot?

Suggested answer: No, I don’t like watching television. I think my time would be wasted if I spend a lot of time in front of TV. I watch TV only at nights for getting the latest news. I mostly prefer to listen to music.

 

2- What are the most popular shows in your country?

Suggested answer: lately a new channel has been created in satellite called TV1. This channel shows a lot of series that are popular and most of the people follow them every day.

 

3- What kind of movies do you like to watch?

Suggested answer: I like romantic and historical movies. I need to relax when I watch movies so action and horror movies really bother me.

 

4- What did you last time watch on television?

Suggested answer: I watched a documentary that really amazed me and my family.

 

5- Do you prefer watching films at home or in a cinema? (Why? Compare the two.)

Suggested answer: I prefer watching film at home because I can turn the TV on and start to watch whatever I like such as cooking or cleaning the house and whenever I want I can turn the TV off. However I like to go to the cinema while a good movie is on and my friend or family can come too.

 

6- Compare watching films in the cinema to watching films (e.g., DVDs) at home.

Suggested answer: In the cinema you have to sit on the seat and watch movie and during the film you can’t speak to your partner. If you want to go to the cinema you can’t wear a shirt that you can wear it at home. But at home you can lie on the sofa and watch TV and whenever you like you can do other things or turn the TV off.

 

7- Films in cinemas are all for entertainment. How do you think these films compare with documentary videos or documentary TV shows?

Suggested answer: A film follows a story and has some actors, Producer and director have to prepare scenes and clothes for performance however a documentary show doesn’t have a special story and animals are the actors and the scenes are natural. Some people like to watch documentary shows because they can improve their knowledge about nature, historical places and events.

 

8- Compare the movies that older people like to watch with those that younger people like to watch.

Suggested answer: Most adolescents and youngsters like to watch action and war movies. They want to get excited from watching film in addition, they enjoy watching romantic movies and love story. But the older people like to watch soap operas. They want to get entertained by watching movies.

 

9- Compare animated cartoon films with films that have real actors. Which is better? (Or: Which do you prefer?) (Why?)

Suggested answer: In my opinion animated cartoons are adaptable for all ages and generations who like to watch them. During an animated cartoon you cannot see anybody is dying and there is not any violent scene. I prefer to watch animated cartoons than a film that have real actors.

 

10- What kinds of people like to watch different types of movies?

Suggested answer: Children and youngsters usually like animated cartoon, boys prefer to watch action and war movies while girls mostly love romantic movies. Some men like documentaries and news while women enjoy watching soap operas.

 

Daily-English-Conversation

 

11- How are movies and real life different?

Suggested answer: sometimes during a movie some miracles and events happen that they never happen in real life, at the other hand, some movies want to exaggerate some real facts bigger and more important than usual.

 

12 – Do you think watching TV is a waste of time?

Suggested answer: No. We can learn a lot from TV and it is a good way to relax. Soap operas help me to relax, while the documentaries are informative. Lastly, I believe that TV has become the best source of information these days. For example, it is a fast and convenient way to find out about the latest news from all over the world.

 

13- How do you see TV programs change in the future?

Suggested answer: recently new technologies are coming to our home and provide more convenient condition for us. In future, maybe we can watch 3 dimensional movies in our home or we can play as an actor in our favorite movie. It is interesting if we can change the end of the movie as we like.

 

14- Do you often watch TV? What is your favorite program?

Suggested answer: Yes, I often watch TV. My favorite program is called ‘Discovery’. It is not a science fiction but a documentary on real life events. For example, it had a program on the latest eclipse of the sun that occurred at the end of the year. The program also talks about nature. Last week it explained how some birds have adapted themselves to survive in a desert.

 

15- Do you think the amount of TV programs will increase or decrease in the future?

Suggested answer: Because the tastes of people in watching TV are changing and becoming different, so movie producers are trying to make different kinds of program for different persons.

 

16- Is it good that children watch TV?

Suggested answer: Sitting in front of TV for a long time is not good for children because their bodies need to do exercises and their mind need to concentrate and sitting for a long time is not suitable for them.

 

17- Is it possible to educate through TV?

Suggested answer: Nowadays you can educate through TV but the range of courses is limited. In the future maybe the number of these kinds of courses will be increased.

 

18- Why don’t parents control children while they are watching TV?

Suggested answer: Because I think parents don’t have enough time to pay attention to details. They want to provide money and facilities for their family. Although some parents control their children very well but others don’t do so.

 

آموزش اسپیکینگ

 

و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز…

آشنایی با ساختار و نوع پاسخگویی در تمام بخش‌های IELTS از جمله آزمون Speaking آیلتس  قطعا یکی از عوامل موفقیت شما عزیزان در این آزمون است. در این مطلب چندین نمونه سؤال به همراه پاسخ­‌های پیشنهادی جهت آشنایی و دادن ایده در بخش سوم آزمون Speaking آیلتس آوردیم. امیدواریم این مطلب برای شما سودمند بوده باشد.

اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون آیلتس دارید، می‌توانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز یا مهارت های مهاجرت به آدرس www.migrationskills.ir  دیدن کنید.

migrationskills3
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *