بخش اول مهارت اسپیکینگ آیلتس و سوالات رایج مرتبط با کار در این بخش

مهارت اسپیکینگ آیلتس

بخش اول مهارت اسپیکینگ آیلتس و سوالات رایج مرتبط با کار در این بخش

مهارت اسپیکینگ آیلتس به مهارت مکالمه و صحبت کردن شما به زبان انگلیسی می‌پردازد. این بخش یکی از سخت‌ترین و پراسترس ترین بخش‌های آزمون از منظر اکثر داوطلبان آیلتس است. اما نگران نباشید این بخش از آزمون آیلتس کاملا قابل پیش‌بینی است!

مهارت اسپیکینگ آیلتس دارای سه بخش است که در بخش اول ممتحن آیلتس سوالاتی درباره خودتان می‌پرسد. در ادامه ما در مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت سوالات رایج و نکات مربوط به بخش اول مهارت اسپیکینگ آیلتس را آورده‌ایم.

شما با دانستن سوالات احتمالی بخش اول مهارت اسپیکینگ آیلتس، اعتماد به نفس بالایی پیدا خواهید کرد، پس این مطلب را از دست ندهید!

 

بخش اول (Part I) مهارت اسپیکینگ آیلتس

در بخش اول مصاحبه شفاهی IELTS مصاحبه‌­کننده سؤالاتی را مطرح می­کند که داوطلب باید با آرامش و اعتماد به نفس به آن­ها پاسخ گوید. استفاده از جملات ترکیبی سبب دریافت امتیاز بالاتری خواهند شد.

سؤالات این بخش معمولاً در زمینه­‌ها ذیل می‌­باشند:

1- Intruduction                      4- Hobbies                           7- Sports

2- Job                                   5- Education                        8- Holidays or Vacation

3- Family                               6- Hometown                       9- Free time

Speaking آیلتس

 

 

در این مطلب سؤالات مرتبط با کار (job) را آورده‌ایم.

Job

1- What do you do for a living?

Suggested answer: I’m an engineer and work for a Company as a technical expert.

 

2- What is your responsibility?

Suggested answer: I’m in charge of plan management and I have to search about a lot of parameters then arrange them to make a correct decision. My job involves a lot of paperwork.

 

3- What’s your daily routine?

Suggested answer: I work 8 am to 4p.m. In the morning at the first I turn on my computer and check my email to see if I receive any new report or not. Then I review my previous activities to realize if they need to be completed or not. Then I start a new duty.

 

4- Can you have some time off whenever you want?

Suggested answer: In our company all the staff can take a break for drinking a cup of tea but if I need more time I have to get permission formally.

 

5- If you be offered a well-paid job, will you take it?

Suggested answer: If I be offered a well-paid job with insurance I’ll accept it right away.

 

6- What kind of jobs gets very high salaries in your country?

Suggested answer: In my country if you have lots of experience and knowledge in a specific field you can have a well-paid job.

 

7- Do you work any overtime?

Suggested answer: Sometimes in order to complete some duties I do overtime but I am not a workaholic.

 

8- Did they give you a lot of training before getting the job from the company?

Suggested answer: Yes of course. In the beginning of my workdays I passed lots of courses to get knowledge about my job and responsibility and they were really useful.

 

9- Have you been promoted since you started in company?

Suggested answer: Yes, I’ve been promoted greatly and I have become a head women with lots of duties as well as more payment.

 

10- Do you normally get a good pay rise at the end of each year?

Suggested answer: No, we usually get a little pay rise at the beginning of each year but if you consider inflation, that will be nothing.

 

11- What do you find difficult about working there?

Suggested answer: When we need to team up with other departments to get projects done on time, it is difficult to arrange time and set schedule to work with each other.

 

12- Who will take your place when you leave?

Suggested answer: One of my colleagues usually takes my place if I have a long time off. In this case I’ll have a meeting with her and explain all the things.

 

13- What kind of jobs are you good at?

Suggested answer: I can search and collect information quickly and set them in a good way so that I will be able to make a decision as quickly as possible.

 

14- Can you tell me about your boss? What kind of person is he?

Suggested answer: My new boss is younger than my previous one. She doesn’t have enough experience for this position but she can arrange the duty of our departments. Also she is easy going and doesn’t pay attention to details that is not appropriate.

 

15- How is your journey to your work?

Suggested answer: I usually travel into work with 3 of my friends. We take a taxi and share the fare so it works out very cheap.

 

IELTS Speaking

 

و سخن آخر از نظر مایگریشن اسکیلز …

برای موفقیت در بخش مهارت اسپیکینگ آیلتس هر اندازه که می­‌توانید به انگلیسی صحبت کنید و با شناخت موارد آزمون، خود را برای امتحان آماده کنید.

در این مطلب نگاهی به بخش نخست مهارت اسپیکینگ آیلتس و سوالات احتمالی آن انداختیم. آمادگی برای این بخش ساده است و با وجود داشتن سوالات احتمالی این بخش، شما تصویری شفاف از آنچه پیش رو خواهید داشت به دست خواهید آورد.

اگر تمایل به مطالعه منابع آزمون آیلتس دارید، می‌توانید همین الان برای دسترسی به این منابع از سایت مایگریشن اسکیلز یا مهارت‌های مهاجرت به آدرس www.migrationskills.ir  دیدن کنید.

migrationskills3
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *